החומרים:
זר חמציצים טרי, בצל, שני שיני שום, 4 קישואים (אפשר להחליף או לגוון עם דלעת), תפוח אדמה, ליטר וחצי מים, כפית מלח, חצי כפית פלפל, כף אבקת מרק עוף (או מרק בצל), מעט שמן.
אופציות:
1. מי שאוהבים את המרק שלהם חמוץ ביותר יכולים להוסיף בתום הבישול מיץ מחצי לימון (או כפית מלח לימון)
2. אפשר להוסיף למרק הזה גם איטריות אורז דקות (מוסיפים אותם בעת שמוסיפים את החמציצים).
ההכנה:
1. קוצצים את הבצל ותפוחי האדמה לקוביות קטנות ומטגנים במעט שמן, עד שהבצל מזהיב
2. חותכים את הקישואים / הדלעת לרצועות דקיקות (או לקוביות קטנות) ומוסיפים לסיר תוך כדי בחישה
3. יוצקים ליטר וחצי מי ברז לסיר ובוחשים עד להרתחה
4. כשהמים בסיר רותחים מוסיפים את התבלינים ואבקת המרק
5. קורעים את עלי החמציצים (בידיים!!! - וכאן בדיוק משתלבים הילדים) ומוסיפים אותם לסיר. בוחשים ומכסים עם המכסה.
6. מבשלים על אש קטנה במכסה סגור כרבע שעה - עשרים דקות (עד לריכוך תפוחי האדמה).
מגישים ליד אורז לבן.
בתאבון
זר חמציצים טרי, בצל, שני שיני שום, 4 קישואים (אפשר להחליף או לגוון עם דלעת), תפוח אדמה, ליטר וחצי מים, כפית מלח, חצי כפית פלפל, כף אבקת מרק עוף (או מרק בצל), מעט שמן.
אופציות:
1. מי שאוהבים את המרק שלהם חמוץ ביותר יכולים להוסיף בתום הבישול מיץ מחצי לימון (או כפית מלח לימון)
2. אפשר להוסיף למרק הזה גם איטריות אורז דקות (מוסיפים אותם בעת שמוסיפים את החמציצים).
ההכנה:
1. קוצצים את הבצל ותפוחי האדמה לקוביות קטנות ומטגנים במעט שמן, עד שהבצל מזהיב
2. חותכים את הקישואים / הדלעת לרצועות דקיקות (או לקוביות קטנות) ומוסיפים לסיר תוך כדי בחישה
3. יוצקים ליטר וחצי מי ברז לסיר ובוחשים עד להרתחה
4. כשהמים בסיר רותחים מוסיפים את התבלינים ואבקת המרק
5. קורעים את עלי החמציצים (בידיים!!! - וכאן בדיוק משתלבים הילדים) ומוסיפים אותם לסיר. בוחשים ומכסים עם המכסה.
6. מבשלים על אש קטנה במכסה סגור כרבע שעה - עשרים דקות (עד לריכוך תפוחי האדמה).
מגישים ליד אורז לבן.
בתאבון
בישולים עם ילדים
המתכונים מתפרסמים אחת לשבוע במדור זאטוטון בעריכת דפנה לוי בעיתון העיר מודיעין
המתכונים מתפרסמים אחת לשבוע במדור זאטוטון בעריכת דפנה לוי בעיתון העיר מודיעין